NAPREDNI TRENING – TEHNIKA MIHAILA ČEHOVA

/stalni program/

Voditeljica radionice: Suzana Nikolić

Tema: Radionica Napredni trening – tehnika Mihaila Čehova sastoji se od ponavljanja svih naučenih elemenata tehnike, „ugađanja instrumenta“ – tijela, emocija, glasa i govora – te cjelovite primjene tehnike na konkretnom dramskom predlošku. Na taj se način praktični glumački alati i vještine koriste za kreiranje dramskih osoba. Tehnika nam je potrebna kako bismo prilikom stvaralačkog čina mogli zaboraviti na nju.

Čehovljeva metoda nije isključivo tehničkog karaktera i svi njezini elementi nalaze se izvan intelekta, osobnog iskustva i površne „proizvodnje umjetnosti“. Oni su vrata u vlastiti stvaralački potencijal. Tijekom desetljeća Mihail Čehov je razvio svoju tehniku kako bi osnažio glumčevu stvaralačku individualnost i okupio glumce u životnu cjelinu.  Individualnost stvaraoca i osjećaj za cjelinu bitni su ne samo za glumce, već i za sve izvedbene umjetnike. U stvari, oni su povezani sa svakim stvaralačkim radom.

Cilj: Primjena tehnike pri kreiranju dramske osobe te njezina preobrazba u umjetnički kontekst.

Osnovni alati: Kreativna individualnost / Dramska osoba i karakterizacija /  Kompozicija predstave

Radionica je namijenjena: profesionalnim glumcima.

Vrijeme održavanja: objavljamo uskoro.

Rad u grupi do 12 polaznika.


Prijavite se za radionicu

NAPREDNI TRENING – TEHNIKA MIHAILA ČEHOVA

Ljubazno Vas molimo da ispunite sve naznačene podatke kako bismo kvalitetnije mogli organizirati radionice prema specifičnim potrebama polaznika.


Rad u grupiIndividualni rad s mentorom

KontaktŽelim primati obavijesti o događanjima u StudioChekhov-u.

*obavezna polja