IZVEDBENA ANALIZA TEKSTA

/stalni program/

Voditeljica radionice: Marina Petković Liker

Tema: Govorenje bilo kojeg teksta zahtijeva pomno razumijevanje svijeta koji tekst u sebi nosi. Zajednički radimo na otkrivanju dubljih dimenzija teksta, povezivanju odnosa likova na složenijoj razini, ulaženju u skrivena značenja sadržaja.

Cilj: Postizanje komunikacijskog izraza kroz jasan sadržaj misli i emocija, a kada je riječ o umjetničkom govoru, onda i preko umjetničkog sadržaja.

Osnovni alati: Izvedbena analiza teksta nudi pristup pomnom razumijevanju teksta koji želimo govoriti: 1. dubinska analiza onoga što piše uz prikupljanje podataka koji služe za gradnju nastupa (pozicije, načina, kvalitete…); 2. proces posvajanja pronađenog sadržaja, odnosno proces analize za izvedbu: a) glumačku izvedbu koja odgovorno i dubinski prožima tekst s organskim govornim iskazom te nudi mogućnost autorskog pristupa govorenju ili b) angažiranu govornu izvedbu koja drži pažnju slušača i budi njihovo razumijevanje.

Radionica je namijenjena: svima koji se susreću s tuđim tekstom koji trebaju govoriti kao da je njihov (glumci, recitatori, voditelji, glasnogovornici i sl.).

Vrijeme održavanja: prema dogovoru.

Individualan rad s mentorom ili u grupi do 10 polaznika.

GRUPA MORA IMATI NAJMANJE 8 POLAZNIKA.


Prijavite se za radionicu

IZVEDBENA ANALIZA TEKSTA

Ljubazno Vas molimo da ispunite sve naznačene podatke kako bismo kvalitetnije mogli organizirati radionice prema specifičnim potrebama polaznika.


Rad u grupiIndividualni rad s mentorom

KontaktŽelim primati obavijesti o događanjima u StudioChekhov-u.

*obavezna polja