ARHITEKTURA IZVEDBE: IMPROVIZACIJA – KOMPOZICIJA – STIL

Međunarodni program obuke

Voditelji: David Zinder i Suzana Nikolić

Improvizacija kao umjetnost je jezgra kreativnog procesa. Uključuje znatiželju da riskira, da se otvori za nepoznato i iznenađujuće, kao i vještinu oblikovanja određenog materijala – kao što su tekst, pokret, glazba ili prostor. Stvaranje i uvježbavanje igranja, koreografije ili glazbenih djela zahtijeva snažan osjećaj za Ritam i Tempo.

Ovdje dolazi u igru Kompozicija. “U prirodi i umjetnosti postoje matematički zakoni i principi koji oblikuju strukturu i ravnotežu.” (Mala Powers) Ovaj osjećaj za kompoziciju stvara konture i daje izrazu ideja, dijaloga, pokreta, oblika i boja dublje značenje i vidljiv oblik. “Glumac koji radi s osjećajem stila pokušava uhvatiti posebnu prirodu igre, scenarija ili scene.” Moliereova komedija zahtijeva drukčiji pristup nego li grčka tragedija, Brechtova drama ili “realni” dijalog.

U ovom modulu ćete se susresti i raditi na različitim žanrovima kao što su maska, klauniranje, fizičko kazalište i klasična književnost.

Uvježbavanje i režiranje teksta, pokret, maska – improvizacija – stvaranje – kompozicija – tempo/ritam – pauza – stil – primjena tehnike na različite žanrove

Vrijeme održavanja: 06.02.2019. – 10.02.2019.


Prijavite se za radionicu

ARHITEKTURA IZVEDBE: IMPROVIZACIJA - KOMPOZICIJA – STIL

Ljubazno Vas molimo da ispunite sve naznačene podatke kako bismo kvalitetnije mogli organizirati radionice prema specifičnim potrebama polaznika.


Rad u grupiIndividualni rad s mentorom

KontaktŽelim primati obavijesti o događanjima u StudioChekhov-u.

*obavezna polja