Iris Tomić


Iris Tomić je studentica diplomskog studija Produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu te radi kao freelance producentica. Članica je Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

U sklopu preddiplomskog studija Produkcije dobila je dvije Rektorove nagrade i ostvarila je brojne sveučilišne i akademske suradnje. Tijekom preddiplomskog studija, sudjelovala je na raznim konferencijama o kulturnim politikama te jedan semestar je provela na Sveučilištu “Lucian Blaga” Sibiu u Rumunjskoj. Do sada je surađivala s nekolicinom produkcijskih kuća, udruga, umjetničkih organizacija i kazališta (Jaako dobra produkcija, Kultura promjene, Teatar Exit, StudioChekhov Zagreb, udruga Oksimoron, udruga Dizajn Centar Zagreb, Baba i Deda d.o.o, Zagreb Film Festival, Auzvinkl, Agencija 404, itd.).

S Michael Chekhov tehnikom upoznala se na prvoj godini fakulteta (2015.) od kada redovito pohađa i radi produkciju međunarodne ljetne škole u Grožnjanu. Do sada je vodila nekoliko kazališno orijentiranih radionica na kojima je koristila vježbe naučene na Michael Chekhov radionicama.