Dunja Tot


Dunja Tot rođena je u Zagrebu, gdje je završila Filozofski Fakultet i Akademiju za kazališnu i filmsku umjetnost, odjsek režije. Daljnje školovanje dobila je kao Fulbrightova stipendistica na Harvard University i Boston University, gdje se prvi puta upoznala sa Sanford Meisner metodom. Nakon toga provela je 7 mjeseci na Komische Oper Berlin, gdje je specijalizirala opernu režiju kod Harry Kupfera.

Godine 2000. odlazi u Hollywood i specijalizira coaching na filmskom setu kod Jeremiah Comey te surađuje na njegovoj knjizi : „The Art of Film Acting“, Focal Press, USA 2002. U Berlin odlazi 2007. i sudjeluje na master class koju vodi Larry Silverberg na Akademie der Künste.

Nakon toga, dvije sljedeće godine provodi u Americi, na Eckerd College, gdje Larry Silverberg vodi master class za profesore glume i dobiva diplomu profesora za Meisner metodu.
U Zagrebu je predavala na Akademiji za kazalište i film, a nakon preseljenja u Beč predavala je na Max Reinhard Seminaru, na privatnoj glumačkoj školi Krauss, na Prvoj bečkoj filmskoj školi, na Performing Arts školi za musical.

Trenutno predaje na Konzervatoriju Vienna.
Uz to, neprekidno vodi seminare iz filmske glume i Meisner trening za nezaposlene glumce.
Prije 17 godina otvorila je vlastiti glumački studio PALLAS.