UVOD U TEHNIKU MIHAILA ČEHOVA

/stalni program/

Voditelji radionice: Denis Bosak i Iris Tomić

Tema: Radionica Uvod u tehniku Mihaila Čehova podučava Vas o međuodnosu psihe i tijela kroz različite psihofizičke vježbe. Zahvaljujući njima stječete sustav praktičnih glumačkih alata i vještine koje, primijenjene na ispravan način, glumca u relativnom kratkom vremenskom periodu vode do otkrića vlastite osobnosti te kreiranja dramskih osoba. Čehovljeva metoda nije isključivo tehničkog karaktera i svi njezini elementi nalaze se izvan intelekta, osobnog iskustva i površne „proizvodnje umjetnosti“. Oni su vrata u vlastiti stvaralački potencijal. Tijekom desetljeća Mihail Čehov je razvio svoju tehniku kako bi osnažio glumčevu stvaralačku individualnost i okupio glumce u životnu cjelinu.  Individualnost stvaraoca i osjećaj za cjelinu bitni su ne samo za glumce, već i za sve izvedbene umjetnike. U stvari, oni su povezani sa svakim stvaralačkim radom.

Cilj: Profesionalniji i izravniji pristup otvaranju vlastite imaginacije te produbljivanju praktičnih alata za dalekosežnije stvaralačko djelovanje.

Osnovni alati: Koncentracija / Imaginacija i utjelovljivanje slika / Glumčevo tijelo i psihologija / Arhetipska gesta / Psihološka gesta / Karakterizacija / Centri / Kvalitete – Senzacije – Emocije / Atmosfera i individualni osjećaji

Radionica je namijenjena: izvedbenim umjetnicima – glumcima, redateljima, piscima, plesačima, pjevačima, glazbenicima itd., ali i ostalim profesionalcima: onima koji se doista žele susresti s visoko kreativnim pristupom u vlastitom stvaralačkom okruženju – bilo da se radi o arhitekturi, slikarstvu, socijalnom i društvenom radu. Od vas se očekuje otvorenost, umjetnička znatiželja i spremnost da na radionici aktivno radite s čitavim svojim tijelom.

Rad na tehnici i primjeni tehnike na odabranom tekstu rezultirat će produkcijom za SKAZ (Susreti zagrebačkih amaterskih kazališta) te završnom produkcijom u srpnju.

Vrijeme održavanja:
Subotom 15:00 – 18:00 – rad na tehnici i tekstu

Rad u grupi do 12 polaznika. Grupa mora imati najmanje 8 polaznika.

 


Prijavite se za radionicu

UVOD U TEHNIKU MIHAILA ČEHOVA

Ljubazno Vas molimo da ispunite sve naznačene podatke kako bismo kvalitetnije mogli organizirati radionice prema specifičnim potrebama polaznika.


Rad u grupiIndividualni rad s mentorom

KontaktŽelim primati obavijesti o događanjima u StudioChekhov-u.

*obavezna polja