OSNAŽIVANJE I NJEGA GLASA KAO POSLOVNOG ALATA (stalni program)

Voditeljica radionice: dr. sc. Ines Carović

Metoda: Na radionicama će polaznici kroz vježbu naučiti kako govornički impostirati glas i postići dobru govorničku dikciju. Posljedica tih dobro utvrđenih vježbi je i smanjenje straha i treme pred izlaganjima u javnosti. Ove bi vježbe trebale biti svakodnevni trening za glasovne profesionalce, ali i za sve koji se koriste glasom u poslovnom nastupu jer im je glas najvažniji alat u njihovome poslu. Njega glasa je nužna kao prevencija i higijena glasa da bi se izbjegla promuklost, suhoća grla i usta ili čak potpuni gubitak glasa koji je često osnovni alat u zanimanju kojim se bavite.

Slušanje govora kao “pasivni” dio, jako utječe na konačan doživljaj na nekom putovanju i potrebno je osvijestiti njegove sastavne dijelove (usredotočenje, anticipacija, imaginacija, sub-vokalizacija, selekcija, logička kontrola, govornički obrazac). U poslovnom nastupu govornici trebaju posebno biti svjesni svih procesa slušanja govora da bi mogli utjecati na konačni doživljajni i spoznajni rezultat svojih klijenata. S druge strane trebaju znati što više o svojoj publici (dob, spol, obrazovanje, prethodna iskustva, očekivanja…) da bi mogli bolje i kvalitetnije prilagoditi svoj poslovni nastup i izlaganje. Ne kaže se uzalud: Ne postoji loša publika, već samo govor neprilagođen publici!

Cilj: Impostiranje glasa i dobre govorničke dikcije za izlaganja u javnosti

Radionica je namijenjena: svima koji žele saznati kakav je njihov fonetski status glasa, kako ga pravilno koristiti i čuvati ili ga promijeniti ako je potrebno; svima koji žele usavršiti izgovor, prilagoditi tempo i ritam govora, osvijestiti ekspresivnost govora i pravilno disanje te voluminoznost i dikciju, ali i smanjiti nosnost ako postoji; umanjiti strah i nelagodu pred publikom te surađivati s auditorijem i prepoznati dinamiku publike.

Vrijeme održavanja: Prema dogovoru.

Individualan rad s mentorom ili u grupi do 10 polaznika.

 


Prijavite se za radionicu

OSNAŽIVANJE I NJEGA GLASA KAO POSLOVNOG ALATA (stalni program)

Ljubazno Vas molimo da ispunite sve naznačene podatke kako bismo kvalitetnije mogli organizirati radionice prema specifičnim potrebama polaznika.


Rad u grupiIndividualni rad s mentorom

KontaktŽelim primati obavijesti o događanjima u StudioChekhov-u.


*obavezna polja